VÍTĚZ GRAND PRIX 2016

V KATEGORII NÁPOJE A POTRAVINY 


POSTUP VÝROBY

  1. Cukrová (bílá) řepa se očistí, nakrájí/nakrouhá na plátky, zaleje vodou a vaří 3 hodiny. Šťáva se slije. Cukrovka se znovu zalije a vaří 2 hodiny.
  2. Slitá šťáva z tohoto vaření se přidá k té předchozí. Celé množství se pak na mírném ohni sváří do zhoustnutí (doba závisí na množství šťávy). Nesmí se připálit, nedovařit, převařit, zkrátka chce to zkušenost.
  3. Hustota se dá přirovnat ke konzistenci řidšího medu. Barva je tmavě zlatohnědá. Voní příjemně po karamelu.
  4. Chuť je nenapodobitelná, k ničemu nelze přirovnat.
  5. Trvanlivost je stejná jako u lesního medu.
  6. Není ničím konzervováno, jde o čistě přírodní produkt, bohatý na minerály a bez váhání ho lze zařadit mezi produkty zdravé výživy, vhodné i pro malé děti.