RECEPTY

BUCHTIČKY SE SIROBEM

Makové peciválky jsou z lepšího (vánočkového) těsta, naplněné makovou nádivkou, upečené potírám máslem s trochou rumu. Před podáním se rozpaří nad párou (je lépe mít je napečené pár dní dopředu). Sirob přivedeme k varu na troše přepuštěného másla a polijeme jím peciválky.


PALAČINKY SE SIROBEM

Palačinky pokapané citronovou šťávou, přeložené, posypané nasekanými ořechy a polité sirobem.


BÍLÝ JOGURT SE SIROBEM

Sirob se hodí i na bílý jogurt, nebo zakysanou smetanu, vznikne tak vynikající pochoutka.

ZMRZLINA S PŘÍCHUTÍ ŘEPNÉHO SIROBU

Složení: vajíčka, řepný sirob, smetana ke šlehání. 

Postup: 1 celé vejce + 1 žloutek + cca 130 ml řepného sirobu (dle chuti, je možné přidávat během šlehání) šleháme min. 7 min. ve vodní lázni. Poté šleháme mimo vodní lázeň, dokud není chladné. Přidáme ušlehanou šlehačku a naplníme nádobu / kelímky. Povrch lehce pokapeme rozehřátou hořkou čokoládou (na vaření) a posypeme nasekanými mandlemi. Dáme zmrazit. Bude výborné s čerstvým (kompotovaným) černým rybízem nebo malinami či ostružinami. 4-5 porcí.

BRAMBOROVÉ PLACKY SE SIROBEM

Placky upečeme z klasického bramborového těsta, které používáme na knedlíky (brambory, hrubá mouka, vajíčko). Mohou být pečené na sucho, nebo na oleji. Horké placky namáčíme v sirobu. Je to opravdu pochoutka, ačkoliv se tak nemusí jevit.

JÁHLOVÁ KAŠE SE SIROBEM

Jáhlová kaše s kousky ovoce (banán, jahody, ananas), posypaná nastrouhaným perníkem, omaštěná rozpuštěným máslem a politá sirobem.