Novinky

01.10.2017 15:58
V prodeji je nové balení v praktickém plastovém obalu s dávkovačem. K zakoupení na prodejnách a v e-shopu.  Výrobek je možné zakoupit též po dohodě (733 305 724) přímo na adrese výrobce: Erbenova 2001, 508 01 Hořice.
18.03.2016 00:06
www.vitalia.cz/clanky/vyroba-repneho-sirobu-nejdulezitejsi-je-hlidat-konec-a-nefrajerit/ "Někdo fandí cukru třtinovému, druhý si i do kávy přilévá agávový sirup a další se nebojí ani umělých sladidel. V našich luzích a hájích jsou ale dosud lidé, kteří si možná z úcty k tradici...
20.12.2014 19:05
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/214562221900037/video/370671 Tradiční vánoční specialita z Královéhradeckého kraje, kterou s kluky přijela připravit paní Oldřiška Foffová z Hořic.

Diskusní téma: Znáte sirob?

sirob v Liberci

Lenka 13.12.2013
Loni jsme měli adventní koncert v malé vesničce Praseku, kde jsme ochutnali krkonošské koláčky polité sirobem. Byly vynikající. Nikdy jsem předtím jako pravý liberečák o sirobu neslyšela a zalitovala jsem, že nic takového u nás k sehnání není. Proto bylo pro mě velké překvapení, když jsem včera zašla do zdravé výživy a našla ho tam. Okamžitě jsem si ho koupila a už mlsám. Díky moc za možnost si na něm pochutnat. Budu Vaší věrnou zákaznicí.

sirob

Jana Telecká 07.12.2013
Letos jsem sehnala váš sirob v Hradci v Gruntu. Je výborný.
Maminka po ochutnávce prohlásila, že tak má vypadat ten pravý sirob. Už jsme se předzásobily, posíláme i ve vánočním balíčku
příbuzným na Moravu. Sirob se dal sehnat i u Tesca na trhu, mnohdy připálený. Zdaleka ne takové kvality, jako vyrábíte vy.
Fandíme Vám a děkujeme za dnes již téměř zapomenutou pochoutku. Buchtičky plněné mákem, namočené v sirobu
a obalené ve strouhaném perníku pečeme každým rokem
jako naše babičky. Děkujeme.

Re: sirob

Jana Telecká 21.12.2013
Jsem vděčná za takové maily. Moc díky, opravdu mi to pomáhá a dodává energii. Získávám jistotu, že ta "šicha" má smysl. Přeji krásné Vánoce a dobrý rok 2014.
Oldřiška Foffová

buchtičky se sirobem.

Šimonka 22.11.2013
každý rok už spoustu let před vánoci peču buchtičky se sirobem - mrňavé makové buchtičky s rozinkami a oříšky. po upečení se namočí do horkého sirobu "zředěného" máslem /pravým/ a obalí v nastrouhaném perníku. kdo neochutnal - neuvěří :-) ostatní uvěřili a škemrají u mě každoročně. no letos nevím - nemohu ho v Hradci Králové a okolí
sehnat.

Re: buchtičky se sirobem.

Šimonka 01.12.2013
Dobrý den Šimonko, v HK si můžete koupit můj sirob v obou farmářských prodejnách"Náš grunt" - na pěší zoně / u nádraží...nebo u mne v Hořicích / Erbenova 2001

nové vaření

oldriskaf@seznam.cz 19.11.2013
Zdravím po delší odmlce všechny, kteří na mé stránky zavítají.
Nové je to, že vařím nový sirob a času málo..Nové jsou i sklenice pro menší balení: 270 ml / 180 ml. Ceny: 70,-Kč / 50,-Kč. Postupně se snažím dojednat prodej ve Zdravých výživách / Farmářských prodejnách / Bioobchodech. Mám pro podporu prodeje informační letáky. Taky je dohodnuté a je již ve fázi realizace podávání teplých makových peciválků se sirobem v krásné kavárně v Hořicích:) Mám za sebou prodej na trhu Regionálních potravin v HK a před sebou adventní trh v Hořicích ( 30/11) a na Kulaťáku v Praze (6-7/12 a 20-21 /12 ). Přeji všem hodně zdraví a krásných dnů před Vánocemi. Oldřiška Foffová

sirob - chvála

Hana 01.05.2013
Dobrý den,
díky své dceři jsem dnes dostala na ochutnání skleničku Vašeho sirobu a mohu říci, že jsem velmi mile překvapená. Je to super, využití vidím opravdu široké a je úžasné, že jsou ještě lidé, kteří nezapomněli na dobré věci z minulosti a snaží se je předávat ostatním. Moc fandím a držím palečky ve Vaší záslužné práci.
P.S. VZKAZ: jedna z členů komise hodnocení Regionální potraviny vzkazuje, aby jste ve svém bohulibém úsilí vytrvala a příští rok se se svým řepným "zázrakem" znovu přihlásila. Vytrvejte!!! Děkujeme

Re: sirob - chvála

oldriskaf@seznam.cz 27.05.2013
Děkuji za povzbuzení. Je to příjemné nakopnutí. Vytrvám, o to žádný strach. Je třeba na tom neustále pracovat. Přidám do receptů zmrzlinu, výroba jednoduchá a chutná znamenitě.
Ještě jednou díky. Oldřiška Foffová

Sirob

Blanka 23.04.2013
Jsem ráda, že jsou i další milovníci sirobu. Pamatuju se, že v dětství byla pro mě nejlepší snídaně bílé kafe z melty a mléka a k tomu suchý chléb namáčený do sirobu. Vařili jsme ho každý rok a používali na vánoční buchtičky. Jsou to bochánky plněné mákem, namočené v sirobu a obalené ve strouhaném perníku. Děláme je každý rok.

Re: Sirob

oldriskaf@seznam.cz 27.05.2013
Děkuji za příspěvek. Máme stejné chuťové vzpomínky..dobrý chleba namočený v sirobu. U nás se peciválky neobalují, max. jen posypají. A výborné je k tomu pravé hořké kakao.
Zdraví Vás Oldřiška Foffová
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Přidat nový příspěvek